ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Καλώς ήρθατε στην προσωπική μου ιστοσελίδα. Ονομάζομαι Βασίλης Καραβασίλης και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών (Master of Science) ειδικεύθηκα στη Νευροψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας, και, εν συνεχεία, στην Ψυχολογία της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν της Ολλανδίας.

 

Η ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση περιλαμβάνει τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στην οποία εκπαιδεύτηκα ως Ψυχολόγος Υγείας και τη Θεραπεία Σχημάτων (ISST  Advanced Certification). Και οι δύο προσεγγίσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για τη διαχείριση και αντιμετώπιση επιμέρους ψυχικών δυσκολιών και συμπεριφορικών ζητημάτων όπως κατάθλιψη, άγχος, κρίσεις πανικού, πένθος, φοβίες, διαπροσωπικές δυσκολίες, ψυχικά τραύματα, χρόνιες συναισθηματικές δυσκολίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διατροφικές διαταραχές, διαταραχές στη λειτουργία του ύπνου και διαταραχές προσωπικότητας. 

 

Σήμερα, πέρα από το ιδιωτικό γραφείο που διατηρώ στην περιοχή των Ιλισίων, στην Αθήνα, εργάζομαι και ως ψυχολόγος σε επιμέρους δομές όπου διεξάγω ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ενώ παράλληλα εφαρμόζω παρεμβάσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας σε σχολεία.

 

 

 

 

 

 

 

Σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζω τι σημαίνει να δυσκολεύεται κανείς συναισθηματικά και τελικά να υπερβαίνει τα προσωπικά του εμπόδια. Η παρατήρηση του εαυτού μας, της ζωής μας, και των δυσλειτουργικών μας μοτίβων, αλλά και η προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε ένα ψυχικά ποιοτικότερο μέλλον είναι ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο. Αυτό σας το εγγυώμαι.