ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να ωφεληθείτε μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία, το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να ορίσουμε από κοινού μια πρώτη συνάντηση.

Οι συνεδρίες μας θα έχουν ενδεικτικά την ακόλουθη δομή, αναλόγως των θεμάτων που σας απασχολούν, της σοβαρότητάς τους καθώς και των θεραπευτικών στόχων.

 

Πρώτη Φάση: Αξιολόγηση

Το πρώτο βήμα στην ψυχοθεραπεία είναι η αξιολόγηση όσων σας απασχολούν. Στην πρώτη μας συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε αλλά και να συζητήσουμε για τις δυσκολίες σας, τη σημασία τους, καθώς και να διερευνήσουμε μαζί πιθανούς τρόπους για τη διαχείριση και την αντιμετώπισή τους. Σε αυτή τη φάση, ενδέχεται να χρειαστεί να συμπληρώσετε ειδικά ερωτηματολόγια που σκοπό έχουν την καλύτερη κατανόηση όσων σας απασχολούν.

Οι θεραπευτικοί στόχοι που θα θέσουμε και οι προσωπικές σας ανάγκες θα καθορίσουν τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστείτε. Οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά και πραγματοποιούνται μια συγκεκριμένη ώρα και μέρα της εβδομάδας. 

 

Δεύτερη Φάση: Θεραπεία

Σε αυτή τη φάση, θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην ενεργή αντιμετώπιση των θεμάτων που σας απασχολούν. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να κρατήσει από 6 μέχρι αρκετές περισσότερες συναντήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες σας, τη σοβαρότητα των δυσκολιών σας και των στόχων σας. Η ψυχοθεραπευτική μου προσέγγιση περιλαμβάνει τη Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Θεραπεία και τη Θεραπεία Σχημάτων.

 

Τρίτη Φάση: Τερματισμός

Είναι πολύ σημαντικό η θεραπευτική διαδικασία να κλείνει με κατάλληλο τρόπο και οι συναντήσεις μας να μειώνονται σταδιακά. Ο τερματισμός των συνεδριών, συνεπώς, συνοδεύεται και από ένα πλάνο πρόληψης, προκειμένου να έχετε τη σιγουριά ότι θα μπορέσετε να διαχειριστείτε παρόμοια προβλήματα στο μέλλον, αν εμφανιστούν.

Ακόμη κι όταν σταματήσουμε, η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε ξανά νέες προκλήσεις στη ζωή σας.